zondag 24 april 2016

Daar zijn ze dan!

Het valt nog niet mee om ze op de foto te krijgen, moeders is erg beschermend :)
Drie kuikentjes zijn het geworden. Zijn ze niet schattig?


dinsdag 19 april 2016

Broeds


Zwart kipje was weer eens broeds. Nou heeft dat weinig zin, want ik heb geen haan. Maar een vriendinnetje van een van de kids wel... Dus legden we op 2 april wat - hopelijk - bevruchte Wyandotte-eitjes onder de kip, en sindsdien wachten we vol spanning af...ze neemt haar werk erg serieus, komt haast niet van het nest af, zelfs niet om te eten.  Dat vind ik zelf wel een beetje naar, eerlijk gezegd. Maar ze ziet er nog goed uit, kam is nog mooi rood enzo. Dus die paar dagen zal ze het nog wel redden. Want komend weekend zouden de eieren uit moeten komen! Spannend!

woensdag 13 april 2016

Tijd tekort

De tuin ziet er nog best leeg uit, maar toch zit er al heel wat in de grond. Nu wachten tot het allemaal boven komt, daar worden de foto's ook wat interessanter van 😄

Gelukkig is al wel wat te zien; uien, sjalotten en knoflook staan al mooi in het gelid.

De tuinbonen waren dit jaar zo langzaam dat ik dacht dat ze helemaal niet meer kwamen. Dat was goed mogelijk, want het was een laatste restje zaad van twee kaar terug. Als alternatief heb ik toen kikkererwten (uit de keukenkast) voorgezaaid, gewoon, als experiment. En die gingen als een trein! Ze zijn intussen uitgeplant, en lijken het goed te doen. Nadeel van zaaien uit je keukenvoorraad is, dat je geen soortinformatie hebt. Ik heb dus nog geen idee hoe hoog ze worden, of ze steun nodig hebben, enzovoorts. Maar daar komen we vanzelf achter. Tot nog toe denk ik dat ze vrij laag blijven, want er zitten niet van die grijpdraadjes aan de planten, zoals bij de stokbonen en erwtjes. Maar we gaan het zien, ben heel benieuwd hoe ze het doen in ons klimaat. 

Later bleken de tuinbonen natuurlijk toch op te komen, dus die staan inmiddels ook in de grond.



De paprikas en jalapenos zijn verhuisd naar de koude kas, om plaats te maken onder de lampen. Daar staan nu de opgepotte tomaten, die moeten nog even flink groeien de komende maand.